Succesvol Oogsten

De beste snoeischaar voor de moestuin

De beste snoeischaar voor de moestuin

Een voorwaarde voor een grote en gezonde oogst is een goed onderhouden plant. En dat betekent ook snoeien! Maar welke snoeischaar is het beste geschikt voor gebruik in de moestuin? Op deze pagina vind je de beste snoeischaren voor gebruik in de moestuin.

De beste allround snoeischaar

Felco Snoeischaar Classic 6

Wil je gemak, duurzaamheid en comfort? Kies dan voor de Felco Snoeischaar Classic 6.

Deze Snoeischaar is een topper in zijn klasse en ideaal voor gebruik in de moestuin. De ergonomische grip zorgt er voor dat deze schaar fijn in de hand ligt en makkelijk te gebruiken is. Een fijn bijkomend voordeel van deze snoeischaar is dat alle onderdelen vervangen kunnen worden en je levenslange garantie krijgt op de schaar.

De Felco Classic 6 is daarmee een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige snoeischaar.

 • Gewicht: 308 gr
 • Maximale takdikte: 20 mm
 • Snoeitechniek: papegaaienbek
 • Levenslange garantie

De beste goedkope keuze

Gardena ExpertCut

Zeg je tuin, dan zeg je al snel Gardena. Dit merk heeft zijn naam meer dan bewezen met betrouwbare en betaalbare gereedschappen voor in de tuin. Zo ook de Gardena ExpertCut.

De snoeischaar van Gardena is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium en gaat dus lang mee. Sowieso geeft Gardena 35 jaar uitgebreide garantie op de snoeischaar, in tegenstelling tot 25 jaar op andere modellen. Daarnaast vind je op deze schaar een veiligheidssluiting, zodat deze niet zomaar open schiet.

Een fijne bijkomstigheid is dat deze schaar niet zwaar is: met 160 gram gebruik je deze dus makkelijk langere tijd achter elkaar. Daarnaast heeft de Gardena ergonomische handgrepen, wat maakt dat deze fijn in de hand ligt. Een extra optie op deze schaar zijn de twee standen: zet de schaar op stand ‘klein’ om licht werk makkelijk en snel te kunnen uitvoeren.

De Gardena ExpertCut is een goede keuze voor de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 • Gewicht: 160 gram
 • Maximale takdikte: 22 mm
 • Snoeitechniek: Bypass
 • 35 jaar garantie

De beste snoeischaar voor zaailingen

Voor kleine en kwetsbare planten gebruik je geen snoeischaar, maar mini stekschaartjes.

Deze schaartjes zijn door hun kleine formaat ideaal voor het snoeien van bijvoorbeeld stekjes en kiemplantjes. Door hun kleine formaat kun je makkelijk bij de tere plantjes komen zonder anderen te beschadigen.

Deze stekschaartjes zijn simpel in gebruik en erg scherp. Hiermee voorkom je infecties aan de plant en kun je nauwkeurig te werk gaan.

De mini snoeischaren zijn een must voor gebruik bij tere plantjes maar kunnen ook gebruikt worden voor het oogsten van bijvoorbeeld tomaatjes.

 • Gewicht: 50 gram
 • Maximale takdikte: 5 mm
 • Snoeitechniek: Aambeeld

Speciale snoeischaar voor linkshandigen

Felco F16 Snoeischaar

Ben je linkshandig? Dan is het slim om een speciale schaar voor linkshandigen aan te schaffen.

De Felco F16 Snoeischaar is speciaal ontwikkeld voor linkshandigen. Deze schaar is robuust en gemaakt van topkwaliteit waardoor deze lang mee gaat.

Net als de overige Felco modellen kan de schaar gedemonteerd worden voor gemakkelijk reinigen. Daarnaast zijn hierdoor de onderdelen makkelijk te vervangen.

TIP! Heb je grote handen? Kies dan voor de Felco 9 snoeischaar.

 • Gewicht:  210 gram
 • Maximale takdikte:  20 mm
 • Snoeitechniek: Papegaaienbek

De beste elektrische snoeischaar

Mardin Elektrische Snoeischaar

Op zoek naar een schaar voor het zwaardere werk? Kies dan voor een elektrische snoeischaar.

De Mardin Elektrische Snoeischaar is de perfecte elektrische schaar voor het zwaardere werk. Takken tot 30 mm snoei je makkelijk weg zonder fysieke inspanning. Deze schaar werkt op accu’s en is dus draadloos, waardoor je geen zorgen hebt over de stroomvoorziening of kabels tussen de schaar.

Met de bijgeleverde koffer en twee accu’s ben je altijd klaar voor het snoeien. Het handvat is ergonomisch voor makkelijk gebruik. Met slechts een druk op de knop haal je de takken makkelijk weg.

 • Gewicht: 2200 gram
 • Maximale takdikte: 30,2 mm
 • Accu capaciteit: 1500 mAh
 • Snoeitechniek: Papegaaienbek

Snoeischaren kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een nieuwe snoeischaar is het belangrijk dat je de juiste schaar voor de klus kiest, en een schaar kiest die past bij jou. Om je op weg te helpen geven we een paar aandachtspunten om er zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt.

Het type schaar

Er zijn veel verschillende scharen verkrijgbaar. Maar in eerste plaats is het belangrijk om te kijken waar je deze voornamelijk voor wilt gebruiken.

 • Heggenscharen: gebruik je voor het snoeien van hagen
 • Takkenscharen: gebruik je voor dikke takken
 • Snoeischaren: gebruik je voor dunne takken en bloemen
 • Stekscharen: gebruik je alleen voor kleine, tere plantjes zoals stekjes en kiemplantjes

Capaciteit

In de moestuin heb je over het algemeen dunne takjes en bloemen die je voornamelijk snoeit. Dan kom je met een snoeischaar al een heel eind. Deze heeft gemiddeld namelijk een capaciteit van 20 tot 25 mm. De capaciteit geeft aan hoe groot de takken zijn die je met de schaar kunt snoeien. Heb je bijvoorbeeld ook fruitbomen met dikkere takken in de moestuin? Dan kan een takkenschaar uitkomst bieden.

Snoeischaar

Gemak

Een snoeischaar is ontworpen om het jou makkelijk te maken de tuin netjes op orde te houden. Hou er dan ook zeker rekening mee in de aanschaf dat de schaar makkelijk in gebruik is. Maar ook na gebruik: het reinigen en desinfecteren van snoeischaren is cruciaal om besmetting te voorkomen. Kies dus voor een snoeischaar die makkelijk schoon te houden is.

Een kwestie van smaak

Tot slot is er oneindig veel keuze als het gaat om smaak. Welke materialen gebruik je bijvoorbeeld het liefst; aluminium of toch liever kunststof? En welke handgrepen werken voor jou fijn? Kies je liever een zwaarder model of wil je zo licht mogelijk? Uiteindelijk maakt een overweging in deze factoren duidelijk welke snoeischaar voor jou fijn werkt. Laat je dus vooral niet alleen door reviews leiden, maar kies wat bij jou en jouw tuin past!

Je houd misschien ook van..